Blog

Købe eller leje?

Gennem årene har vi hørt alle argumener for både at købe eget udstyr, - set i fht. til at leje.... hos os, selvfølgelig.

Argumenterne for begge dele er talrige, og nærmest en hel religion.

Har man sit eget udstyr, kan man komme på vandet når man har lyst, med det udstyr man kender og er fortrolig med.
Til gengæld har man så bundet en mindre formue i Havkajak, vest, sprayskirt, pagaj osv.
Det kan sagtens rende op i kr. 15 - 20.000,-

Lejer man, betaler man for udstyret i den tid man bruge det, - og sejler man meget kan det muligvis 'betale sig' at købe selv....
- Men det er  netop her vandene skilles...
Nye 'kajakkere' har intentoner om at sejle næsten hver dag - eller i det mindste hver uge...
Men vikelighedens eksempler talse sit eget sprog.

Der er i sommerhalvåret ca. 26 weekends der er 'anvendelige' når det gælder om at komme på vandet.
Af disse, buges en del på andre fritidsaktiviteter, måske du skal et par ture på MTB, en weekend i sommerhus og slå græs, til konfirmation hos noget familie.. og moster Oda skal også ind i mellem ha' besøg.

Erfaringerne siger, at du, med mindre du er dedikeret kajakroer der vil bruge en masse tid på det her, kommer på vandet ca. 10 gange på en sæson... spørg selv kajakvennerne...

Sååå... et klippekort til kun kr. 1275,_ er måske en overvejelse værd.

Det er netop i ovenstående at argumenterne for leje ligger.

;-)Priser, konkurrence, synlighed....

I alle mulige brancher sammenlignes priser, varer, ydelser og kvalitet... bare ikke når det gælder det her med udlejning af havkajakker og 'alt til faget hørende'.
En hurtig analyse viser, at prisforskellene er store, - nogen gange enorme, og det er der ikke mange der ved.
Vores 'frygt' er, at bevidstheden om høje leje- og aktivitetspriser afholder både nye og gamle kajakfolk fra at komme på vandet, og det er jo en skam.... - samtidigt med at de dyre aktører hæmmer vores omsætning, når nu 'alle' tror det hele skal være dyrt.

Men hvordan skal det gribes an?
Skal der nedsættes et uvildigt nævn eller udvalg der kigger på priser, sammenligner og offentliggør?
Eller bør den enkelte aktør være fuldstændig 'gennemsigtig' med priser og indhold?

Jeg mener det sidste tjener de fleste bedst... måske fordi Himmel & Hav! allerede ér de billigste når det gælder udlejning af kvalitetsudstyr, og priser på kurser og øvrige aktiviteter.  

Men lad mig høre... skal Himmel & Hav! fortsat gå forrest her?

Mvh.
Peter

Sikkerhed, kurser, penge og en masse hovski snovski....!

Vi har den seneste tid fået en del henvendelser, hvor undrende nye kajakfolk forholder sig tvivlende til, om det overhovedet er nødvendigt med Introforløb og egentlige Kurser for at sejle Havkajak.
Og ganske forståeligt.

Mange har den fejlagtige opfattelse, at sejlads i Havkajak er svært, og at kurser mv. er lovpligtige.

Ingen af delene er rigtige!

Det er ikke svært, og kræver ingen forudsætninger at give sig i kast med det her Havkajak-halløj, og det er bl.a. derfor vi ikke laver de dyre IPP-kurser der er rene pengemaskiner (ca. kr. 2200,-), men tilbyder vores efterhånden ‘berømte’ Introforløb til kun kr. 425,-.

Til den pris får du en masse tips og tricks samt praktiske færdigheder (herunder div. redningsøvelser mm.), som er rigtigt gode at have med... + en halv dag mere på egen hånd...

Så her hos os ender det med, at Introforløbet er ‘mere end gratis’, da du får et Introforløb (tager en halv dag) samt en halv dag mere på egen hånd, billigere end lejeprisen for to halve dage...
Gi’r det mening?

Jeg véd der risikerer at ‘falde brænde ned’ når man sådan stikker snuden frem - men det ér altså ikke nødvendigt at betale en formue for at komme trygt på vandet... og hjem igen!

Mvh.
PT
Himmel & Hav!